a K&H személyi kölcsönről

K&H személyi kölcsön akár otthonod kényelméből is teljesen online igényelhető, amely gyors és egyszerű megoldást kínál 3 millió forintig

A K&H Bank egyes személyi kölcsön termékei, immáron teljes mértékben online igényelhetőek. Nem szükséges fiókba menned, telefonálnod vagy aláírt dokumentumokat postáznod vagy futárral visszaküldened. Amennyiben az online felületen jelzett bankoknál vezeted a bankszámládat, még az sem szükséges, hogy a K&H ügyfele legyél. Intézz mindent egyszerűen a kedvenc foteledből!

A saját igényeid alapján kiválaszthatod a kölcsön összegét és a törlesztőrészlet nagyságát. Az online felületen pár perc alatt add meg a kért adatokat, végezd el a videó alapú ügyfélazonosítást, a kalkulációt követően olvasd el a szükséges dokumentumokat, és a kölcsönszerződés aláírását követően, legkésőbb a következő munkanap végéig a bankszámládon is lehet az igényelt összeg.

Az előnyök sora azonban nem zárul le ott, hogy személyi kölcsönünket teljesen online igényelheted. Amennyiben a K&H-nál vezetett lakossági bankszámládra havonta a kölcsön futamideje alatt legalább 100 000 forintot elérő jövedelemjóváírás teljesítését vállalod, akkor akkor 1% kamatkedvezményben részesülsz K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) esetén és 2% kamatkedvezményben részesülsz K&H kimelet személyi kölcsön esetén a futamidő végéig.

legfontosabb tudnivalók a K&H személyi kölcsönökről

Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait emelik ki. A termék megvásárlásának vagy a szolgáltatás igénybevételének lehetnek olyan feltételei is, amelyek ugyan olvashatóak a termékleírásban, de nem szembetűnőek, esetleg csak a nehezen érthető jogi szövegben, a leírás végén van rájuk utalás.

A K&H Bank azért készítette ezt a tájékoztató anyagot, hogy segítsen neked kérdések és válaszok formájában érthetőbbé tenni a fontosabb tudnivalókat a K&H személyi kölcsönökkel kapcsolatban.

mi a személyi kölcsön?

A szabad felhasználású hitelek egyik változata, mellyel a kisebb és közepes összegű kiadásaid (pl.: nyaralást, lakásfelújítást, tartós használati cikkek megvásárlását) finanszírozhatod anélkül, hogy biztosítékot (pl.: ingatlan, értékpapír) ajánlanál fel.

milyen személyi kölcsön típusok közül választhatsz az online hiteligénylés során?

Az alábbi személyi kölcsönöket kínáljuk:

 • K&H kiemelt személyi kölcsön
 • K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra)

Az online felületen általad megadott adatok alapján automatikusan a számodra elérhető legkedvezőbb konstrukciót tesszük elérhetővé.

milyen kamatkedvezmény vehető igénybe?

1% kedvezményt nyújtunk K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) esetén és 2% kedvezményt nyújtunk K&H kiemelt személyi kölcsön eseténaz ügyleti kamatból, ha vállalod, hogy legalább a nettó 100 000 forintot elérő jövedelmed (munkabéred, nyugdíjad) K&H-nál vezetett bankszámládra (a kölcsön törlesztőszámlájára) utalod vagy utaltatod a kölcsön teljes futamideje alatt. Amennyiben még nem rendelkezel K&H lakossági bankszámlával, a szerződés megkötését követő 30 napon belül kell a számlát megnyitnod, és a jövedelemjóváírást onnantól kezdve teljesítened. Amennyiben a vállalt jövedelem-átutalás elmarad vagy megszűnik, a kamatkedvezményed is megszűnik.

kik igényelhetnek személyi kölcsönt online módon?
 • betöltötték 18. életévüket
 • rendelkeznek 2000. január 1-jét követően kiállított érvényes magyarországi személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával
 • az itt felsorolt bankoknál vezetik, egyedüli számlatulajdonosként, lakossági bankszámlájukat: K&H Bank, Budapest Bank, Erste Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank és UniCredit Bank, amelyre munkabérüket vagy nyugdíjukat kapják
 • rendelkeznek internet-banki hozzáféréssel a fenti lakossági bankszámlához kapcsolódóan
 • rendelkeznek magyar mobiltelefonszámmal és e-mail címmel
 • rendelkeznek a videós azonosítás technikai feltételeinek megfelelő mobiltelefon, táblagép készülékkel vagy személyi számítógéppel
 • amennyiben az igénylő nem a K&H Banknál vezeti lakossági bankszámláját: személyi számítógéppel rendelkezik az elektronikus bankszámlakivonat feltöltéséhez
mekkora jövedelem szükséges az igényléshez?
 • K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) esetén az igénylő havi nettó jövedelemének egy jövedelemből / nyugdíjból el kell érnie a 100 ezer forintot
 • K&H kiemelt személyi kölcsön esetén az igénylő havi nettó jövedelemének legfeljebb két jövedelemi forrásból el kell érnie a 300 ezer forintot
milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez?
 • Amennyiben a jövedelmed a K&H Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkezik, csak a személyi igazolványodra és lakcímkártyádra lesz szükség.
 • Egyéb igénylőktől a számlavezető bankjuk internet-bankjából letöltött, jövedelem jóváírást tartalmazó elektronikus bankszámlakivonat feltöltését kérjük az online felületen.

Tájékoztatunk, hogy a bankszámla kivonatod számunkra történő megadására a hitelképességed megállapítása érdekében van szükség, ezért kérünk, hogy annak megadásakor fordíts figyelmet arra, hogy a bankszámlakivonat pontos és a valóságnak megfelelő adatokat tartalmazzon. Amennyiben a bankszámlakivonatod nem bocsátod a rendelkezésünkre, vagy az abban foglalt adatok nem pontosak, úgy a K&H Bank további információkat kérhet tőled, vagy adott esetben a hitelkérelmed elutasításra is kerülhet.

mekkora összeget igényelhetsz?

Az igényelhető kölcsön összegét jelentős mértékben befolyásolja az, hogy rendelkezel-e már a K&H Banknál lakossági bankszámlával, ahova a jövedelmed érkezik. Figyelembe vesszük továbbá a bankszámládon jóváírt havi nettó jövedelmed és a meglévő hiteltartozásaid mértékét is. Magasabb havi jövedelemhez nagyobb összeget nyújthat a Bank, míg a meglévő tartozások csökkentik az adható kölcsönösszeget.

  minimum igényelhető összeg maximum kölcsön összeg a K&H Bank számlavezető ügyfelei részére maximum kölcsönösszeg egyéb ügyfelek részére
K&H kiemelt személyi kölcsön 1 000 000 forint 3 000 000 forint 1 500 000 forint
K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) 300 000 forint 3 000 000 forint 1 500 000 forint

nem felelsz meg a fenti feltételeknek?
magasabb összegre lenne szükséged?

Hívd a K&H hitelszakértőjét munkanapokon 8:00 – 20:00 között az alábbi telefonszámon +36 1 236-8100,
és megtaláljuk az ideális megoldást a számodra!


milyen célra vehető fel a K&H személyi kölcsön és a K&H kiemelt személyi kölcsön?

A K&H személyi kölcsön és a K&H kiemelt személyi kölcsön szabad felhasználásra igényelhető.

mi a kölcsön fedezete?

A kölcsönigénylő havi jövedelme.

mennyi időre / futamidőre igényelheted?

Minimum 24 hónap, maximum 84 hónap, kölcsönösszegtől függően. A részleteket lásd a Hirdetményben.

milyen devizanemben igényelhető?

Forintban.

mi a kölcsönfolyósítás feltétele?

A Bank kölcsönigényt jóváhagyó automatikus döntésén, és a kölcsönszerződés aláírásán túl, a K&H Bank által még nem azonosított (új) ügyfelek részére bizonyos esetekben, a pénzmosás megelőzésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, részletes egyedi ügyfélbefogadási vizsgálatra is szükség lehet. A kölcsönt csak a vizsgálat sikeres lezárultát követően tudjuk folyósítani részedre.

hogyan törleszted vissza?

Felvett K&H személyi kölcsönödet havonta kell törlesztened, ún. annuitásos törlesztéssel. Vagyis a futamidő alatt, minden törlesztési időpontban azonos összegű törlesztőrészletet fizetsz, mivel a kondíciók változatlanok. Az első törlesztőrészlet nagysága eltérhet a további törlesztőrészletek összegétől időarányosan, annak függvényében, hogy a kölcsön folyósítása és az első törlesztés esedékessége között hány nap telik el.

hogyan történik a havi törlesztőrészlet megfizetése?

Amennyiben más bankhoz érkezik a jövedelmed, a kölcsön törlesztőrészletét a kölcsönszerződésben megadott törlesztőszámla javára kell banki átutalással teljesítened. Amennyiben az igénybe vett munkabér-átutalási kamatkedvezményhez kapcsolódóan, a kölcsön folyósítását követően 1 hónapon belül K&H lakossági bankszámlát nyitsz, a törlesztőszámlád automatikusan erre a számlaszámra módosul, és innen vonjuk le a továbbiakban a törlesztőrészleteket.

milyen költségekkel kell számolni a hitelfelvételkor?

Jelenleg szerződéskötési díjat nem kell fizetned. Amennyiben a munkabér-átutalási kamatkedvezményt választottad, felmerülnek még számodra a bankszámlavezetés költségei is. A bankszámlavezetés költségeiről a bankszámlára vonatkozó hirdetményben kaphatsz tájékoztatást.

mekkora kamatot kell fizetned a felvett összeg után?

A hitelkamat mértéke a kölcsön teljes futamideje alatt fix, az csak a kamatkedvezmény esetleges megvonása esetén változhat a kamatkedvezmény mértékével.

  éves kamat és THM mértéke munkabér- átutalási kamatkedvezmény nélkül éves kamat és THM mértéke munkabér- átutalási kamatkedvezménnyel
éves kamatláb THM éves kamatláb THM
K&H kiemelt személyi kölcsön 9,49% 9,9% 7,49% 8,1%
K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) 12,99% 13,8% 11,99% 13,0%
mi a THM?

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) azt mutatja egyetlen, könnyen érthető számmal, hogy a felvett hitel éves szinten mekkora költségekkel jár az összes banki díjat, kamatot figyelembe véve a tőketörlesztésen felül. A THM szerepe az, hogy a közlése időpontjában ismert feltételek alapján adjon előzetes tájékoztatást, és segítse a hasonló termékek összehasonlítását: két hitellehetőség közül az alacsonyabb THM értékkel rendelkező az előnyösebb az ügyfél számára. Annak ellenére, hogy a THM értékét százalékban fejezik ki, ez a százalék nem azonos az eredetileg felvett hitelösszeg után fizetendő kamattal.
A THM nem tartalmazza a prolongálási költséget (a hitel futamidejének hosszabbításakor felszámított jutalék), a késedelmi kamatot, az egyéb olyan fizetési kötelezettséget, amely a szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik, a biztosítási- és garanciadíjakat, valamint az átutalási díjakat.

reprezentatív példa K&H kiemelt személyi kölcsön esetén:

3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel, éves fix, munkabér-átutalási kedvezménnyel számított 7,49% kamat mellett a havi törlesztőrészlet 60 100 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 635 580 forint, a hiteldíj 635 580 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 29 580 forint, THM: 8,1%

reprezentatív példa K&H személyi kölcsön (szabad felhasználásra) esetén:

3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel, éves fix, munkabér-átutalási kedvezménnyel számított 11,99% kamat mellett a havi törlesztőrészlet 66 718 forint, a teljes visszafizetendő összeg 4 032 660 forint, a hiteldíj 1 032 660 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 29 580 forint, THM: 13,0%

van lehetőség előtörlesztésre vagy a kölcsön teljes visszafizetésére?

Igen. Bármelyik K&H bankfiókban kérheted a kölcsön elő-, vagy végtörlesztését, előtörlesztési kérelem benyújtásával.

van az elő-, és a végtörlesztésnek költsége?

A kölcsön elő-, és végtörlesztését az aktuális Hirdetményben szereplő díj ellenében teheted meg. Nem kerül sor e díj terhelésére, ha a kölcsönszerződés aláírását követő 14 napon belül mondod fel a kölcsönszerződést.

hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatások

A jelen tájékoztató további részében írtakkal és az abban hivatkozott dokumentumokkal szeretnénk a hitelszerződés megkötését megelőzően további részletes tájékoztatatást is nyújtani a számodra annak érdekében, hogy felmérhesd, hogy a felvenni tervezett hitel megfelel-e az igényeidnek és a pénzügyi teljesítőképességednek. A tájékoztatás a fogyasztónak nyújtott hitelről 2009. évi CLXII. törvény (a továbbiakban: Fhtv.) rendelkezéseinek megfelelően készült.

választást segítő információk

Annak érdekében, hogy megalapozott döntést hozhass a hitelszerződés megkötéséről, kérjük, tanulmányozd a jelen hiteligénylési felület láblécében található ún. Összehasonlító tábla dokumentumot, amely lehetővé teszi a K&H Banknál elérhető különböző ingatlanfedezet nélküli hitellehetőségek összehasonlítását, valamint az elérhető hiteltermékek legfontosabb jellemzőinek megismerését. Az online hiteligénylési felületen igényelhetőtől eltérő hitelkonstrukció, vagy magasabb összeg iránti igényeddel, illetőleg felmerülő kérdéseddel, kérjük, keresd fel bármelyik bankfiókunkat, vagy hívd a K&H hitelszakértőjét munkanapokon 8:00 – 20.00 között a +36 1 236-8100-as telefonszámon!

általános tájékoztatás a hitelfelvétel folyamatáról

A kölcsön igénylése teljes egészében az online felületen történik, az alábbi lépésekre bontva:

 1. az igényelt kölcsönösszeg meghatározása. Az igénylés elindításához szükséges információk tanulmányozása
 2. az igényléshez szükséges alapadatok megadása (név, születési dátum), mobiltelefonszám és e-mail cím megadása, ellenőrzése. Marketing célú nyilatkozatok megtétele, adatvédelmi tájékoztató tanulmányozása és elfogadása
 3. a hitelbírálathoz szükséges adatok rögzítése és nyilatkozatok megadása. A jövedelemjóváírást tartalmazó bankszámlaszámod rögzítése
 4. online videó-ügyfélazonosítás, és nyilatkozattétel
 5. amennyiben a jövedelmed nem a K&H Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkezik: elektronikus bankszámlakivonat feltöltése
 6. automatikus hiteldöntés, amely során valamennyi igényléskor rögzített adatodat, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatbázisát is ellenőrizzük. A hiteldöntésről kapott tájékoztatással egyidejűleg a KHR-ből lekérdezett, rád vonatkozó hiteljelentést is megtekintheted
 7. a hiteldöntés adta kereteken belül véglegesítheted a kölcsön következő paramétereit: összeg, futamidő, törlesztőrészlet
 8. a kölcsönszerződés megkötését megelőző, jogszabály által előírt tájékoztatók (köztük jelen dokumentum) tanulmányozása, elfogadása
 9. a kölcsönszerződés dokumentumainak tanulmányozása, elfogadása
 10. a kölcsönszerződés aláírása a lakossági bankszámlád javára küldött ún. mikro-tranzakció (1 forint összegű átutalás) megjegyzés részében található kódszám megadásával.
  Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy kizárólag alaposan áttanulmányozott és megértett hitelszerződést írj alá! Kérdés esetén hívd a K&H hitelszakértőjét munkanapokon 8:00 – 20:00 között a +36 1 236-8100 telefonszámon!
  A hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztató dokumentumot és az aláírt kölcsönszerződést automatikusan lementjük személyi számítógépedre, valamint elmentésre kerülnek K&H Bank elektronikus dokumentumtárába, ahol K&H lakossági bankszámla és e-banki hozzáférés igénylése esetén a továbbiakban bármikor letölthetőek, megtekinthetőek
 11. értesítés a kölcsön folyósításáról. (Amennyiben még nem vagy a K&H Bank ügyfele, a folyósítás feltétele a Bank pozitív ügyfélbefogadási döntése, a pénzmosásról szóló jogszabályoknak megfelelően.)

a hitelbírálatra vonatkozó információk

A kölcsönigénylés elfogadása minden esetben a Bank által végzett automatizált hitelbírálat függvénye. A hitelbírálat során a Bank a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014.(IX.10.) MNB rendelet által előírtakat alkalmazza, amely a kölcsönigénylésed vonatkozásában a következőket jelenti. A Bank a hitelképesség megállapításához igénybe veszi a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény rendelkezései alapján a BISZ Zrt. hitelreferencia-szolgáltatását (KHR).

 • a havi nettó jövedelem igazolásának módja: az általad megadott havi nettó jövedelem adat, és lakossági bankszámládon jóváírt – az átutalás jogcíme vagy a közlemény rovat tartalma alapján azonosított – jövedelem-jóváírás figyelembe vételével állapítjuk meg az egy naptári hónapra vonatkozó ún. igazolt havi nettó jövedelmed.
 • a havi adósságszolgálat megállapítása és számításának módja: a Bank a kölcsönnyújtást követően fennálló havi adósságszolgálatodba az összes – a KHR lekérdezése alapján – ismert, bármely hitelnyújtóval szemben fennálló hiteltartozásod után fizetendő rendszeres havi törlesztőrészletedet beszámítja. Hitelkártya-szerződés vagy folyószámla-hitelkeret esetén a hitelkeret 5 százaléka tekintendő havi törlesztésnek. Amennyiben valamely más hitelügyletben adóstársként vagy kezesként veszel részt, e másik hitelek havi törlesztőrészletét is teljes összegében vesszük figyelembe (devizában teljesítendő fizetési kötelezettség esetén a Magyar Nemzeti Bank által a havi adósságszolgálat számítását megelőző második munkanapon közzétett hivatalos devizaárfolyam alapján állapítjuk meg a forintban kifejezett összeget).
 • a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) kiszámítása: a hitelnyújtást követően fennálló havi adósságszolgálatod és az igazolt havi nettó jövedelmed hányadosa.
 • a megengedett havi törlesztés a jövedelemhez képest: amennyiben az igazolt havi nettó jövedelmed alacsonyabb, mint négyszázezer forint, a JTM értéke nem haladhatja meg az 50%-ot, négyszázezer forintot elérő vagy meghaladó igazolt havi nettó jövedelem esetén pedig a 60%-ot. A Bank jogosult a fentinél szigorúbb jövedelem terhelhetőségi korlátot is alkalmazni.

figyelemfelhívás a hitelszerződés egyes elemeire

A tájékozott és felelős hitelfelvételi döntés meghozatala érdekében szeretnénk felhívni figyelmed a hitelszerződés további fontos elemeire:

 • Kizárólag alaposan áttanulmányozott és megértett hitelszerződést írj alá.
 • A pénzügyi teljesítőképességed romlása, így különösen a rendszeres jövedelmed csökkenése vagy más rendkívüli kiadás felmerülése nem mentesít a hitelszerződésben foglaltak teljesítése alól.
 • Fizetési nehézség esetén kérjük, mielőbb tájékoztasd a Bankot, annak érdekében, hogy a hitelszerződés felmondásának megelőzése érdekében lehetőség legyen a közös megoldás keresésére.
 • Az esedékességkor meg nem fizetett, késett/lejárt tartozás esetén a késedelembe esés napjától a megfizetés napjáig a szerződésben meghatározott késedelmi kamat kerül felszámításra.
 • A nem szerződésszerű teljesítés (pl. valótlan információ nyújtása, a Bank felszólítása ellenére nem rendezett fizetési késedelem) esetén a Bank a hitelszerződést azonnali hatállyal felmondhatja, amellyel a teljes tartozásod lejárttá és egy összegben esedékessé válik.
 • A Bank által felmondott hitelszerződésből eredő tartozások érvényesítésének költségei is téged terhelnek, valamint a jövedelmed, vagyontárgyaid is végrehajtás alá vonhatóak.

fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információk

A hitelfelvétellel kapcsolatos felelős döntésének meghozatalához segítséget nyújthatnak számodra az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ honlapján (http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem) található háztartási költségvetés-számító program, hitelkalkulátor, illetve az ugyancsak itt elérhető termék-összehasonlító táblázatok.

A K&H Bank Zrt, hitelező a Magyar Nemzeti Bank, http://www.mnb.hu/ felügyelete alá tartozik. A K&H Bank, mint hitelező szolgáltatásával vagy eljárásával kapcsolatos panasz számodra kedvezőtlen elbírálása esetén, a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény szerinti fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése miatt a Magyar Nemzeti Banknál fogyasztóvédelmi ellenőrzési eljárást kezdeményezhet.

A szerződés létrejöttével, érvényességével, joghatásával és megszűnésével, valamint a szerződésszegéssel, és annak joghatásaival kapcsolatos jogvita rendezésére tett sikertelen kísérlet, vagy eredménytelen méltányossági kérelem esetén a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény szerinti pénzügyi fogyasztói jogvita peren kívüli rendezése érdekében a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulhatsz, vagy amennyiben más tagállamban lakóhellyel rendelkezel, kapcsolatba léphetsz a FIN-NET (https://ec.europa.eu/info/fin-net_en) hálózattal, amelytől elkérheted az országban ezzel egyenértékű szerv adatait.

figyelemfelhívás

A jelen igénylés során adott valamennyi írásos tájékoztatást Bankunk munkatársa örömmel kiegészíti szóbeli magyarázattal is. Bármilyen kérdés esetén, kérjük, hívd a K&H hitelszakértőjét munkanapokon 8:00 – 20:00 között a +36 1 236-8100 telefonszámon!

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja az ügyfél az Fhtv-ben és a kapcsolódó jogszabályokban előírtak szerinti tájékoztatása. A termékek és szolgáltatások részletes leírását, kondícióit a vonatkozó hitelszerződést megelőző tájékoztató dokumentumok, a kölcsönszerződés, a Lakossági Hitelekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, továbbá a K&H személyi kölcsönök kondícióira vonatkozó Hirdetmény tartalmazzák.


bárkinek lehet szüksége kölcsönre nagyobb kiadásaihoz

Új vagy használt autót vásárolnál? Fel szeretnéd újítani házadat, lakásodat? Korszerűsítést tervezel? Ingatlanfedezet bevonása nélkül szeretnél gyorsan kisebb összeget lakásvásárláshoz vagy építéshez? Esetleg utazáson töröd a fejed? Bármilyen kölcsöncél felmerülhet. Szabad felhasználású online kölcsönünk egyszerű és gyors megoldást nyújt.


ellenőrizd, milyen gyors és egyszerű